Terug naar overzicht

Hoeveel investeert u in onboarding?

Als hr-verantwoordelijke of zaakvoerder spendeert u heel wat tijd en energie aan het vinden van nieuwe medewerkers. Het gaat ten slotte om de toekomst van uw bedrijf, toch? Investeert u evenveel in het inwerken én behouden van diezelfde medewerkers?

In een wereld waarin talenten keuze te over hebben en regelmatig van job wisselen, maakt een efficiënte en doordachte onboarding wel degelijk het verschil. Nieuwe medewerkers zijn sneller productief, voelen zich meer betrokken en dragen bij tot uw werkgeversmerk als ze zich van op dag één welkom voelen. Bovendien is de kans op vroegtijdig vertrek een stuk kleiner. Hebt u eindelijk die ene medewerker gevonden naar wie u al zo lang op zoek bent? Bezorg hem of haar dan een onvergetelijke start dankzij onze tips!

Onboarding start nog voor de eerste werkdag

Succesvol instromen start nog voor de eerste effectieve werkdag. Zo is het sollicitatietraject op zich bijvoorbeeld al een uitgelezen kans om het verschil te maken en uw toekomstige medewerker een eerste positieve ervaring te bezorgen.
Kiest de kandidaat uiteindelijk voor uw bedrijf? Dan start de effectieve verwelkoming op het moment dat hij of zij het contract ondertekent:

Bezorg je nieuwe medewerker een onvergetelijke eerste dag

Dompel de nieuwe medewerker op de eerste dag meteen onder in de bedrijfscultuur. Niet alleen aan de hand van een fysieke rondleiding in het bedrijf. Ook een duidelijke uitleg over de missie en visie van het bedrijf mag niet ontbreken. Waar wil het bedrijf naartoe? Wat zijn de waarden? Laat dit toelichten door iemand die het bedrijf door en door kent en de waarden ook uitdraagt: de zaakvoerder, marketingverantwoordelijke …                       

Hou de vinger aan de pols

Onboarding stopt niet na de eerste werkdag. Plan vaste momenten in voor een regelmatige evaluatie: na 1 week, na 1 maand, na 3 maanden en na 6 maanden. Hoe verliep de eerste week, de eerste maand …? Is alles duidelijk? Is alle informatie voor handen om vlot te starten? Zijn er nog vragen? Hoe verloopt het contact met de directe collega’s? U houdt niet alleen de vinger aan de pols, maar toont dat u ook na de eerste dagen en weken beschikbaar blijft voor vragen.

Download onze checklist 

Honger naar meer? Download hier onze onboarding checklist

 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95