Terug naar overzicht

Waarom het loont om te kiezen voor een relevante vakantiejob

We lieten eerder al metaalbedrijf Joris Ide vertellen waarom inzetten op jobstudenten zo belangrijk is voor een bedrijf. Deze keer geven we het woord aan de studenten. Waarom zou je ervoor kiezen om tijdens de vakantie te gaan werken? Wat is de meerwaarde van een vakantiejob die in de lijn ligt van je studies? En hoe vind je die vakantiejob die helemaal klopt? Student Rob vertelt je er alles over!

“Zoveel meer dan wat extra zakgeld”

Rob, 23 jaar, kiest al enkele jaren bewust voor een technische vakantiejob. Hij studeerde in juni af als bachelor in de ontwerp- en productietechnologie en start eind deze maand met een schakeljaar master industrieel ingenieur elektromechanica aan de Technologiecampus in Gent. Afgelopen zomer werkte hij voor het tweede jaar op rij via vind! als technisch tekenaar bij Westlandia in Ieper.

“Sinds mijn 16de ga ik elke zomer aan de slag als jobstudent. In de eerste plaats is het natuurlijk de ideale manier om een centje bij te verdienen. Daarnaast is een vakantiejob de uitgelezen kans om te proeven van het leven op de arbeidsmarkt: het geeft je een unieke blik achter de schermen, je leert nieuwe mensen kennen en je ontdekt van welke taken je energie krijgt en wat je liever uitbesteedt. Kortom, het betekent zoveel meer dan wat extra zakgeld.”

“Op mijn vakantiejob leer ik elke dag iets bij”

“Ik werkte eerst enkele jaren in de horeca, maar gezien mijn studies vond ik het een meerwaarde om te kiezen voor een technische vakantiejob. Ik vind technologie enorm boeiend. Dat ik er ook tijdens de vakantie elke dag mee kan bezig zijn en zo nieuwe dingen bijleer, is mooi meegenomen. Bovendien is het een relevante aanvulling op mijn cv.

Via vind! kwam ik in contact met Westlandia in Ieper. Na een kleine test in Autocad mocht ik er aan de slag als technisch tekenaar. Ik werkte er op de afdeling arbeidsanalyse: het bestaande grondplan updaten, meewerken aan de plannen voor het nieuwe gebouw, werkpostinstructies tekenen om te gebruiken op de werkvloer… Ik ging zelfs aan de slag met een 3D-printer. Een erg gevarieerde vakantiejob waar rekening gehouden werd met mijn input. Bovendien had ik supertoffe collega’s!”

Blik op de toekomst

“Als alles goed verloopt, verlaat ik eind juni 2020 de schoolbanken. Dankzij mijn ervaringen als jobstudent weet ik nu beter welke richting ik uit wil. Flow simulation en lean management binnen een productiebedrijf vind ik erg interessant. En ik weet dat ik kan rekenen op vind! om mij te helpen bij het maken van de juiste keuze.”

Wil jij ook een vakantiejob waar je elke dag bijleert? Meld je aan voor onze jobmelder en ontvang de nieuwste jobs rechtstreeks in je mailbox. (Tip: gebruik het zoekwoord ‘jobstudent’)

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95