Terug naar overzicht

Een opleidingsplan: hoe pak je het aan?

We hoeven je er vast niet van te overtuigen: een degelijk opleidingsaanbod is cruciaal voor zowel het aantrekken van nieuw talent als het behouden van bestaande medewerkers. Naast harde voordelen zoals loon, werkuren en verlofregeling is de aan- of afwezigheid van opleidingsmogelijkheden dan ook een argument dat we steeds vaker zien opduiken om al dan niet voor een job te kiezen. Een trend die al een hele tijd leeft en alleen maar lijkt toe te nemen, zowel bij schoolverlaters als mensen met ervaring. Het antwoord? Een kwalitatief en onderbouwd opleidingsplan!

Cruciaal bij opstart

Eindelijk heb je die ene medewerker gevonden waar je al zo lang naar op zoek bent. Met een goede onboarding zorg je alvast voor een goede start. En daar maakt ook het opleidingsplan onlosmakelijk deel van uit.

Een onderbouwd opleidingsplan zorgt voor een houvast van bij de eerste dag. Bovendien toon je als bedrijf dat je het belangrijk vindt dat nieuwe collega’s zich snel thuis voelen en de kans krijgen om stap voor stap te groeien in hun nieuwe job. Enkele tips:

Onderdeel van een bredere hr-aanpak

Na een periode van gemiddeld 6 à 9 maanden wordt het opleidingsplan van de nieuwe medewerker verder opgenomen in het jaarlijks samenwerkingsgesprek. De ideale manier om de vinger aan de pols te houden en tijdig de nood aan bijkomende opleidingen in kaart te brengen. Uit dit gesprek komen dan ook vaak concrete actiepunten, die je vervolgens kunt aanpakken, opvolgen en evalueren op het volgende gesprek.

Natuurlijk kunnen er ook ad hoc opleidingen georganiseerd worden, in functie van bepaalde doelstellingen. Zo organiseren we bij vind! een intensieve beursopleiding voor alle vind!ers bij de start van het nieuwe jobbeursseizoen.

Aan de slag

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Lees dan hier het stappenplan “In 3 stappen naar een kwalitatief en onderbouwd opleidingsplan”. Succes!
 
Wil je ook een praktische tool om meteen te gebruiken? Download onze template hier. 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95