Terug naar overzicht

Zo zorg je voor meer uitdaging in je job!

Op je job wisselen leuke en minder leuke periodes elkaar af. En dat is perfect normaal. Zolang het evenwicht goed zit en je op het einde van de rit nog steeds gelukkig bent op je job.
Duren die minder leuke periodes naar jouw gevoel te lang?
Sluipt de sleur in je werkdag?
Ben je niet meer zeker of je je job, zoals die er op vandaag uitziet, nog wil blijven doen?
Voor je overweegt om van job te veranderen, loont het de moeite om zelf op zoek te gaan naar manieren om je job uitdagender te maken.

Wij geven je 5 tips om de sleur te doorbreken, zodat je opnieuw met goesting naar het werk gaat!

1. Stel doelen

Stel jezelf enkele concrete doelen. Per dag, per week of per maand, maakt niet uit. Zolang ze concreet en realistisch zijn. Zo zorg je ervoor dat je ergens naar toe kan werken. Vergeet niet je successen te vieren! Een aperitief met je lief, koffiekoeken met je collega’s of een lunch met je moeder. Maar wees gewaarschuwd: het enthousiasme werkt aanstekelijk …

2. Onderneem actie

Wacht niet gewoon af tot het vanzelf beter gaat. Neem het heft in eigen handen! Ga op zoek naar taken die je liggen, binnen je eigen afdeling of daarbuiten, en laat weten aan je leidinggevende dat je ze graag wil opnemen. Informeer naar nieuwe projecten die op stapel staan of ga zelf op zoek naar opportuniteiten. Het feit dat je initiatief toont, zal je werkgever zeker niet ontgaan.

3. Wees ambitieus

Kom uit je comfortzone! Je doet nieuwe ervaringen op, verlegt je grenzen en het geeft je een ware energieboost. Wie weet, ontdek je wel een nieuw talent of een vak waarin je je verder wil verdiepen. Bij je huidige werkgever of daarbuiten.

4. Volg een opleiding

Blijf bijleren en sta open voor nieuwe dingen. Het zorgt voor een frisse wind door je loopbaan en een extra dosis zelfvertrouwen. Denk aan mogelijke verbeterpunten en doe zelf een voorstel bij je leidinggevende. Bovendien maakt het je beter in je job, een troef wanneer je uiteindelijk toch zou beslissen om uit te kijken naar een nieuwe uitdaging.

5. Ga in gesprek 

Vraag een gesprek met je leidinggevende en geef duidelijk aan wat je verwachtingen zijn naar de toekomst. Bereid je goed voor: denk na over de aspecten van je job die je energie geven en de taken die energie vragen. Wees zo concreet mogelijk.

Was het gesprek met je leidinggevende niet wat je ervan had verwacht? Kom dan langs in een van onze kantoren of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek via Skype. Samen gaan we voor jou op zoek naar de job die helemaal klopt!

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95