Terug naar overzicht

De coronacirkel van invloed

Het corona COVID-19 virus heeft onze wereld goed door elkaar geschud. De manier waarop we werken, waarop we leven, hoe we met anderen omgaan … Van de ene dag op de andere veranderde alles. En dat brengt heel wat onzekerheid met zich mee. Het geeft ons het gevoel dat we de controle kwijt zijn en dat alles bepaald wordt door wat er rondom ons gebeurt. Bovendien rekenen de corona-maatregelen erop dat iedereen solidair is. Dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en zijn gedrag aanpast. En ook dat heb je niet altijd zelf in de hand. Een hele uitdaging.

Vaak zijn er gebeurtenissen of situaties waar je geen invloed op hebt, maar waar je toch van wakker ligt. Dan is het belangrijk om los te laten. En dat kan je leren! Hoe? Met een theorie die onze vind!ers dagelijks toepassen...

Bij vind! hechten we veel belang aan lezen. Elk jaar lezen we samen een boek in het teken van het jaarthema. Daarnaast leest elke vind!er tijdens zijn of haar opleidingstraject “De 7 eigenschappen van effectief leiderschap” van Stephen R. Covey. Stephen Covey is de bedenker en grondlegger van de cirkel van invloed. Volgens deze theorie stop je beter energie in de zaken waar je wel een invloed op hebt en niet op zaken die buiten je invloedssfeer liggen.

Elke dag opnieuw passen we deze theorie toe, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. De cirkel van invloed leeft bij onze vind!ers. Dat bleek nog maar eens toen een collega onlangs in onze interne Facebook groep een bericht postte met de cirkel toegepast in corona-tijden. We maakten er prompt een eigen vind! versie van. We stellen jullie dan ook met enige trots voor: de vind! coronacirkel van invloed! Print hem uit en hang hem aan de koelkast, naast je computerscherm of boven je bed. Dat doen wij alvast ook!

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95