Terug naar overzicht

Wat is uw jaarthema voor 2020?

Mist u een rode draad doorheen uw HR-beleid? Een houvast bij strategische beslissingen en een inspiratiebron voor nieuwe ideeën? Dan is een jaarthema een absolute aanrader. Ga meteen aan de slag met onze praktische tips!

Een jaarthema: euh, waarom?        

Vergelijk het met het jaarthema bij de scouts. Elk jaar opnieuw kijken de leden, van leiders tot kapoenen, er reikhalzend naar uit: een nieuw jaarlied, een nieuwe kreet, een nieuw kenteken… Met als gevolg een stroom aan nieuwe inspiratie en ideeën. Vol trots en goesting gaan ze ervoor, een heel jaar lang.

Ook in een bedrijf zorgt een jaarthema voor een nieuw elan. Een centraal thema waar u binnen uw bedrijf een jaar mee aan de slag gaat. Een kapstok als het ware, dat inspirerend werkt, een houvast biedt bij strategische beslissingen en uw medewerkers motiveert om dat stapje verder te gaan. Het opleidingsplan, het marketingplan, een klantenevenement, de jaarlijkse teamdag… Alles is met elkaar verbonden en staat in het teken van één gemeenschappelijk doel. Gedaan met ellenlange meetings, om dan uiteindelijk verder te borduren op voorgaande jaren. Elk jaar opnieuw een dosis inspiratie en goesting!

Waar vindt u een goed jaarthema?

Ok, u bent overtuigd. In 2020 gaat u ervoor. Maar waar vindt u inspiratie voor een toepasselijk jaarthema? Enkele tips:

Lezen geeft je een bredere kijk op de dingen en laat je stilstaan bij je eigen overtuigingen. Bovendien is een boek een handig werkinstrument om in team rond te werken. Het kan de aanleiding zijn om rond bepaalde thema’s te brainstormen of kan dienen als startpunt van een debat. Zo lezen alle vind!ers elk jaar een boek dat past binnen het vind! jaarthema en waarrond ze met workshops samen aan de slag gaan. Hun inzichten delen ze op het einde van het jaar met de hele groep.

Laat alle medewerkers binnen uw bedrijf meedenken over een mogelijk jaarthema en laat ze meestemmen welk idee het wordt. Een ideeënbus, een digitaal prikbord… Alles kan. Betrokkenheid verzekerd!

Ongetwijfeld hebben ook uw klanten heel wat frisse ideeën. Vraag hen naar de trends in hun sector, de dingen waar ze tegenaan lopen, zaken die beter kunnen… Je houdt de vinger aan de pols, ontdekt opportuniteiten en doet inspiratie op.

Zo doen we het bij vind!

Nog inspiratie nodig? Bij vind! werkten we de afgelopen jaren rond erg uiteenlopende thema’s. We delen ze graag met u!

De eerste pijler van het vind!-DNA is “het verschil maken”. In 2017 gingen we nog een stapje verder en maakten we het verschil in het kwadraat. Tijdens de jaarlijkse groeidag zetten we ons vrijwillig in voor enkele goede doelen in de regio. Als teamactiviteit volgden we met het hele bedrijf een EHBO-cursus, om ook in noodgevallen het verschil te kunnen maken.

vind! kleurde in 2018 naast blauw ook een beetje rood. Passie voor de collega’s, passie voor de klant, passie voor de kandidaat, passie voor ons vak. Het hele jaar door werden klanten en collega’s verrast met onverwachte attentie’s. Elk team kreeg een passiebudget toegewezen om op een originele manier de vind!passie te verspreiden.

Het hele jaar gingen vind!ers op zoek naar nieuwe kennis, inspirerende verhalen en out-of-the-box ideeën. We trokken naar de Web Summit in Lissabon, volgden met z’n allen een intensieve beursopleiding, openden de ogen van bedrijven in de regio op het inspiratieontbijt rond Omdenken en nodigden Sven Mastbooms uit als gastspreker op een van onze inspiratiemomenten. Alle inzichten werden opgelijst en digitaal verzameld.

Tijd voor 2020

Gaat u voor nieuwe inspiratie in 2020? Wacht niet langer en ga meteen aan de slag! Laat dat alvast uw eerste goede voornemen zijn voor het nieuwe jaar.

Het jaarthema van vind! in 2020 luidt als volgt: vind!ers zijn vanaf nu geen MedeWerkers, wel SamenWerkers

Lees hier onze andere blogs voor nog meer goede voornemens. 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95