Terug naar overzicht

Wat is onboarding?

Als hr-verantwoordelijke of zaakvoerder hebt u ongetwijfeld al vaak de term “onboarding” horen vallen. Instromen, landen, integreren … Er zijn heel wat synoniemen en ze betekenen allemaal hetzelfde: een nieuwe medewerker op die manier in uw bedrijf verwelkomen dat hij of zij zich niet alleen de job, maar ook het bedrijf eigen maakt. Of hoe u dankzij een goede onboarding van medewerkers ambassadeurs maakt.

Wat is onboarding?

Onboarding is de eerste stap in de samenwerking met een nieuwe medewerker en is van toepassing op zowel arbeiders als bedienden. Het gaat veel verder dan een rondleiding op de eerste dag en tonen waar de koffieautomaat staat. Een gedetailleerd opleidingsplan, een onthaalbrochure, een duidelijke interne communicatie … De nieuwe collega wordt als het ware ondergedompeld in de bedrijfscultuur. Het gaat bovendien zeer breed: van bij de ondertekening van het contract tot 6 maanden na de eerste werkdag.

Waarom is onboarding zo belangrijk?

In een wereld waarin talenten keuze te over hebben en regelmatig van job wisselen, maakt een efficiënte en doordachte onboarding wel degelijk het verschil:

Hoe je concreet te werk gaat? Lees onze blog met handige tips of download hier meteen onze onboarding checklist

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95