Terug naar overzicht

Onze meest gelezen tips uit 2020

Dat 2020 een jaar was om niet snel te vergeten, daar zijn we het allemaal over eens. De coronacrisis had een enorme impact op ons leven, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Ook bij vind! gingen we noodgedwongen op zoek naar creatieve oplossingen en maakten we van de tijd gebruik om ons verhaal verder aan te scherpen . We zijn erg blij dat we er, zelfs in zo’n bijzonder jaar, in geslaagd zijn om jullie te blijven inspireren. En ook dankbaar voor de vele positieve reacties die we ontvingen. Vooraleer we, met volle goesting, beginnen aan 2021, blikken we nog even terug en zetten we de beste  tips uit 2020 op een rij.

Heb jij de job die helemaal klopt?

Een nieuw jaar, een nieuwe job? Dat is de vraag die we ons stelden bij de start van 2020. Het antwoord: niet noodzakelijk. We gingen op zoek naar de 5 vragen die je jezelf moet stellen om te weten te komen of jouw job wel de job is die helemaal klopt. En wat je kan doen als dat niet zo is.

Solliciteren is zoveel meer dan een brief en een gesprek

In je zoektocht naar een nieuwe job wil je natuurlijk de juiste keuze maken. Je wil niet zomaar een job, maar een plek waar je je goed voelt, zodat je elke dag met goesting naar het werk gaat. Dus zijn wij er om je te helpen bij elke stap in het sollicitatieproces. Heeft het nog steeds zin om langs te gaan op een jobbeurs? Waar moet je op letten bij een sollicitatiegesprek via video? We verzamelden voor jou de ultieme tips.

Het afgelopen jaar lanceerden we bovendien ons e-boek boordevol sollicitatietips, van de basics tot de tips die echt het verschil maken. Van cv tot LinkedIn, van je outfit voor een eerste gesprek tot het ter sprake brengen van je loon. En we gaven er een antwoord op de meest gestelde vragen rond solliciteren in onze FAQ.

Wie is de ingenieur in jouw bedrijf?

In 2020 gingen we gedurende 3 weken op zoek naar de drijfveren van ingenieurs in hun zoektocht naar een job. Waarom kiezen ze al dan niet voor een bepaalde job of bedrijf? Hoe maken ze een keuze uit de talloze aanbiedingen? En wat zijn redenen om op hun job te blijven of net te vertrekken? In samenwerking met onderzoeksbureau Public Minds verzamelden we heel wat waardevolle informatie aan de hand van een gerichte vragenlijst bij ruim 300 Vlaamse ingenieurs.

Voel je goed in je vel, privé en op het werk

Dit bijzondere jaar drukte ons met de neus op de feiten over wat echt belangrijk is en deed ons, nog meer dan anders,  stilstaan bij het combineren van werk en privé. We lieten alvast zien dat je vaak meer in eigen handen hebt dan je soms denkt. We verzamelden 5 tips om de sleur uit je werkdag te halen, bewezen dat je je productiviteit kan verhogen door jezelf op tijd en stond te belonen  en deelden tips voor meer energie tijdens de donkere wintermaanden. Zelfs wie het gevoel had de controle kwijt te raken door de strikte coronamaatregelen, gaven we een duwtje in de rug met onze enige echte coronacirkel van invloed.

In 2021 hebben we opnieuw heel wat inspirerende inzichten voor jullie in petto en we kijken ernaar uit om die vanaf januari met jullie te delen. Tot dan wensen we jullie een fijne eindejaarsperiode en, nu nog meer dan ooit, een goede gezondheid voor jezelf en iedereen die je liefhebt.

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95