Terug naar overzicht

Terugblik op een 2020 boordevol hr-inspiratie!

Dat 2020 een jaar was om niet snel te vergeten, daar zijn we het allemaal over eens. De coronacrisis had een grote impact op ons leven, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Ook bij vind! gingen we noodgedwongen op zoek naar creatieve oplossingen en maakten we van de tijd gebruik om ons verhaal verder aan te scherpen. We zijn erg blij dat we er, zelfs in zo’n bijzonder jaar, in geslaagd zijn om jullie te blijven inspireren. En ook dankbaar voor de vele positieve reacties die we ontvingen. Vooraleer we, met volle goesting, beginnen aan 2021, blikken we nog even terug en zetten we alle inspiratie uit 2020 op een rij.

Van jaarthema en bedrijfscultuur tot een waardegedreven rekrutering en verbondenheid

We gingen vol goede moed van start met ons jaarthema vind!ers zijn geen medewerkers, wel SamenWerkers”, om er in 2020 samen een lap op te geven. Een eerste goede voornemen, dat we graag met jullie deelden. Een jaarthema is de ideale rode draad doorheen je hr-beleid. Een houvast bij strategische beslissingen, een inspiratiebron voor nieuwe ideeën en een motivatie voor je medewerkers om dat stapje verder te gaan. We vertelden waar je zoal een goed jaarthema vindt en hoe je er concreet mee aan de slag gaat.

Het jaarthema is een perfect voorbeeld van hoe je je bedrijfscultuur kunt integreren in de dagelijkse werking van je bedrijf. Een duidelijke visie, en de bedrijfscultuur die daaruit voortvloeit, zorgt ervoor dat alle neuzen in dezelfde richting staan en geeft medewerkers het gevoel dat ze met hun werk bijdragen tot een hoger doel. Resultaat: blije gezichten én betere bedrijfsresultaten. Neem je je bedrijfscultuur mee in je rekrutering, dan trek je meteen de juiste mensen aan en bouw je bovendien aan een sterk werkgeversmerk. Hoe je concreet werk maakt van een gedragen bedrijfscultuur, kon je lezen in onze blog “Bedrijfscultuur en rekrutering: waarom het ene niet zonder het andere kan”.

Verbondenheid en samenhorigheid, het is een van onze stokpaardjes. Iedereen met goesting naar het werk, daar gaan we voor! Ook binnen vind!, met een hecht team van ondertussen ruim 50 vind!ers. We zetten in op dagelijks overleg, ruimte voor ervaringsuitwisseling over de teams heen en boeiende leer- en inspiratiemomenten tijdens en na het werk. In 2020 gaven we tips voor meer verbondenheid in tijden van corona en deelden we onze ervaringen met het creëren van een thuisgevoel op het werk.

Praktische tips en handige tools: van onboarding tot offboarding

Als gespecialiseerde kennispartner volgen we de nieuwste hr-trends op de voet, inspireren we je met praktische tips en reiken we handige tools aan om de theorie in de praktijk om te zetten. Zo deelden we het voorbije jaar:

Wie is de ingenieur in jouw bedrijf?

In 2020 gingen we gedurende 3 weken op zoek naar de drijfveren van ingenieurs in hun zoektocht naar een job. Waarom kiezen ze al dan niet voor een bepaalde job of bedrijf? Hoe maken ze een keuze uit de talloze aanbiedingen? En wat zijn redenen om op hun job te blijven of net te vertrekken? In samenwerking met onderzoeksbureau Public Minds verzamelden we heel wat waardevolle informatie aan de hand van een gerichte vragenlijst bij ruim 300 Vlaamse ingenieurs.

En tot slot: corona

Corona: we konden er niet omheen het voorbije jaar… Toch vinden we het ook in moeilijke tijden belangrijk om jullie te blijven inspireren en jullie mee te nemen voor een blik achter de schermen. Hoe wij eigen medewerkers rekruteerden in tijden van corona bijvoorbeeld. Of hoe wij omgingen met de strikte quarantainemaatregelen zonder het gevoel te hebben dat we de controle kwijt waren, dankzij de coronacirkel van invloed. Of hoe je ervoor zorgt dat je na 7 weken lockdown terug met goesting naar het werk gaat.

In 2021 hebben we opnieuw heel wat inspirerende inzichten voor jullie in petto en we kijken ernaar uit om die vnaf januari met jullie te delen. Tot dan wensen we jullie een fijne eindejaarsperiode en, nu nog meer dan ooit, een goede gezondheid voor jezelf en iedereen die je liefhebt.

 

Sluiten

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten om voor jou de beste job in ICT, techniek of engineering te vinden. De job die helemaal klopt, want dat vinden wij niet meer dan normaal.

Sluiten

Solliciteer


Solliciteren op mijn bewaarde jobs

Wij helpen je verder

  • Jelle Deketele

    Matching Talent

  • Steve Goethals

    Matching Talent

Stel een vraag We zijn online! Bel ons 050 23 09 95